PR Content Marketing
Image default
Zoekmachine optimalisatie

SEO Tools in 2019

Het gebruikmaken van de juiste SEO Tools

Als SEO specialist zie ik vaak SEO trajecten voorbijkomen waarbij de persoon die hieraan werkt niet de juiste SEO Tools gebruikt. Dit kan erg nadelig zijn voor de website die dit traject ondergaat en hogerop in Google of de andere zoekmachines wilt komen. Het gebruikmaken van de juiste SEO tools kan ervoor zorgen dat het traject een stuk efficiënter verloopt waardoor de kosten in veel gevallen een stuk lager uitvallen. Hiernaast zijn de resultaten die worden behaald door het gebruiken van de juiste SEO Tools een stuk aantrekkelijker om te gaan optimaliseren voor de zoekmachines.

Wat doen SEO Tools?

SEO tools hebben een grote variatie aan mogelijkheden en worden aangeboden door grote bedrijven die vaak in Amerika gevestigd zijn. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Ahrefs, Moz of Screamingfrog. De seo tools worden gemaakt voor allerlei verschillende doeleinden waardoor er voor iedere website of iedere doelstelling wel een passende SEO tool te bedenken is.

SEO heeft enorm veel verschillende onderdelen wat ervoor kan zorgen dat de SEO specialist die hieraan werkt het overzicht niet meer kan houden. Dit is een van de redenen dat er SEO tools zijn ontwikkeld, om het proces van het hogerop komen in Google te stroomlijnen. Doordat de SEO specialist die aan deze accounts werkt vaak meer dan 10 klanten tegelijkertijd moet bedienen kan hij of zij niet alle tijd spenderen aan een enkele klante.

SEO tools helpen bij ieder onderdeel van SEO waardoor ze door veel specialisten worden ingezet. Een voorbeeld hiervan is het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek. Een zoekwoordonderzoek wordt vaak aan het begin van een traject uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de strategie kan worden bepaald door middel van dit onderzoek. Wanneer de keuze valt op moeilijkere zoekwoorden (waar vaak ook meer volume op zit) zal de SEO specialist hier mee tijd en energie in moeten steken.

Een SEO tool kan bij uitstek ook de SEO specialist bedienen door de technische gedeeltes van SEO uit handen te nemen. Een voorbeeld hiervan is het maken van technische SEO audits die alle problematiek van een website in kwestie naar boven kan brengen. Dit kan door middel van het drukken op een enkele knop worden gedaan.

Op deze manier hoeft de SEO specialist die werkzaam is voor de website niet de gehele website door te spitten op zoek naar potentiele fouten die op de website kunnen staan.

Dit artikel is geschreven door Ralf van Veen werkzaam voor https://ralfvanveen.com.

https://ralfvanveen.com/seo-tools