PR Content Marketing
Image default
Marketing strategie

Promotie Kleding

Sponsoring en kleding is een goede combinatie om uw bedrijf of merk in de markt te zetten.  In marketing wordt veel geld gestoken om meer bekendheid te creëren. Promotie kleding is een marketing instrument wat gericht is op branding. Branding is het verkrijgen van naamsbekendheid en zal niet direct tot verkopen leiden maar is juist goed voor de lange termijn strategie.

Grote merken investeren een klein gedeelte van hun marketing budget in promotie kleding. Misschien kent u ze wel, de actie van Coca cola of Unox. In de wintermaanden is Unox actief met promotie kleding. Denk eens aan één van de grootste evenementen van Nederland welke lang niet elk jaar georganiseerd kan worden. De 11 stedentocht in Friesland. Een tocht van ruim 240 kilometer langs  alle steden van de provincie Friesland. De laatste tocht is geweest in 1997 maar wel één van de grootste promotie kleding actie van Unox. Er werden veel mutsen uitgedeeld, die oranje met de Nederlandse vlag. Kent u ze nog? Ook voor de supermarkt bezoekers werd deze gratis weggegeven bij bijvoorbeeld het kopen van 3 rookworsten of 2 blikken soep.

Het produceren en inkopen van duizenden mutsen is zeker mogelijk bij drukkerije en qua marketingkosten geen grote investering en uit onderzoek is gebleken dat dit het dubbel en dwars waard is.

Bij voetbalwedstrijden of festivals worden ook met regelmaat gratis T-shirts weggegeven met daarop het logo of slogan van een merk, bedrijf of goed doel. Het is als het ware gratis reclame wanneer er honderden of duizenden personen in dit promotie kledingstuk rondlopen. Elke keer wanneer men de naam ziet wordt de consument weer getriggerd. Er zijn nog tientallen voorbeelden te noemen waar gebruik gemaakt wordt van promotie kleding.

Kleding is een perfecte manier om status om te bouwen binnen uw doelgroep. Het wordt al jaren gedaan en werkt 2 kanten op. Nederlanders zijn gek op gratis. Voor supermarken is het een goed instrument om in samenwerking met de merken/producten acties te bedenken om zo de omzet te stimuleren. Zo is zowel de consument, supermarkt en het bedrijf of merk blij. Het draagt voor alle verschillende partijen bij aan iets positiefs. Hoe leuk is het ook om consumenten te zien die gratis promotie kleding dragen wat door uw bedrijf in de markt is gezet. Zonder dat de consument nadenkt over het commerciële gedachte hierachter.

Promotie kleding  acties i.s.m. evenementen of supermarkten kan zowel regionaal als landelijk. Bedenk goed in welke regio uw merk/bedrijf opereert en bekendheid wil creëren.

http://www.shirtsenzo.nl/promotiekleding/