PR Content Marketing
Image default
Online marketing

Mooie website maar geen bezoekers?

Je hebt de stap genomen naar het ondernemerschap en daar hoort uiteraard een mooie website bij. Je hebt een prachtige website laten ontwerpen en hij staat online. Na enkele weken kom je er achter dat niemand jouw website bezoekt. Wat nu? Het is in deze fase belangrijk om eerst voor jezelf helder te krijgen waarvoor je de website hebt opgezet en wat je met jouw website wilt bereiken.

Doelen zouden bijvoorbeeld kunnen zijn

+ De naamsbekendheid van je bedrijf vergroten
+ De bezoekers telefonisch contact laten opnemen
+ Een verkoop realiseren
+ Offertes op laten vragen
+ Mailadressen verzamelen
+ Vergroten van je uitstraling als bedrijf

Welke kanalen inzetten?

Je hebt nu voor jouw bedrijf bepaald wat je wilt bereiken met je website. Dit kunnen overigens meerdere doelen zijn maar je moet hier wel een staffel in hebben waarbij je belangrijkste doel bovenaan staat. Ook is het mogelijk om voor elke pagina op je website verschillende doelen met bijbehorende staffel te bepalen. Nu je duidelijk voor ogen hebt wat je met jouw website wilt bereiken is het natuurlijk van belang om bezoekers aan te trekken. Via welke kanalen ga je bezoekers naar jouw website trekken? Enkele voorbeelden:

  • Zoekmachine optimalisatie (Hoger in Google)
  • Google AdWords
  • Netwerken
  • Mailingen
  • Social Media
  • Blogs

Bezoekers aanzetten tot actie?

Nu je weet hoe je de bezoekers naar jouw website krijgt, is het vervolgens van groot belang om doelen te stellen met betrekking tot de bezoeker. Hoeveel bezoekers wil je aantrekken voor je website? Naar welke pagina’s wil je de bezoekers leiden? Gaat de bezoekers ook over tot het doel wat je voor ogen hebt met de bezoekers?

Gaat de bezoekers over tot de actie die jij voor ogen hebt, bijvoorbeeld een verkoop dan is deze bezoeker “geconverteerd” Je kunt je conversie berekenen door je geconverteerde bezoekers te delen door je totaal aantal bezoekers, bijvoorbeeld 3 geconverteerde bezoekers : 100 bezoekers = 3% conversie. Voor dit onderwerp is het ook van belang om je doelen te bepalen en dit te meten met behulp van Google Analytics.

https://www.brandmerck.nl/seo/