PR Content Marketing
Image default
Zoekmachine marketing

Hangstoel in de markt zetten

Hangstoel verkopen

Hoe zorg je ervoor dat je product hangstoel beter gevonden wordt? Ons bedrijf Icolori is begonnen met de verkoop van Mexicaanse hangmatten en vervolgens met Braziliaanse hangmatten. Prachtige producten, maar in de winter zakt de verkoop natuurlijk in. Ook al verkopen we via vijf websites onder andere ook in Italië. Echter ook in Italië is het in de winter geen hangmatweer. Al denken velen van wel. Daarom is de hangstoel een mooie uitbreiding op ons assortiment. Want een hangstoel kan je natuurlijk ook goed binnen gebruiken.

Marktverkenning door Icolori

Uit wat globaal onderzoek en wat gesprekken met onder andere leveranciers is ons gebleken dat hangstoelen in trek zijn. Dit blijkt bijvoorbeeld uit onderzoek in Google Analytics. Op het zoekwoord hangstoel en hangstoelen wordt wel gemiddeld 20.000 keer per maand gezocht.  Echter wij staan op deze zoekwoorden in Google op pagina 2, dus dat schiet niet op.

Hangmatstoel

Op hangmatstoel wordt ook geregeld gezocht. Echter hier scoren we toevallig wel goed. Dit komt met name omdat de andere sites zich hier niet echt op gefocusd hebben. Alleen op hangmatstoel wordt wel veel minder gezocht dan op hangstoel. Dus toch maar eens extra focussen op dit woord.

Strategie

Goede strategie is natuurlijk een pagina te hebben die over het betreffende product gaat. Deze pagina’s hebben we al. Ik denk wel dat het goed is nog eens goed naar de inhoud van deze pagina’s te kijken. Daarnaast is het zaak om links te krijgen met de juiste anchor termen naar deze pagina’s. Net zoals we dat hebben voor het zoekwoord hangmat voor de home pagina en Mexicaanse hangmat voor de pagina mexicaanse hangmatten.

Daarnaast is het belangrijk dat de pagina’s over hangstoelen er aantrekkelijk uitzien. En dat kan inderdaad beter. Omdat de focus op de hangmatten lag, is het assortiment hangstoelen wat klein gebleven. Bovendien kan er nog wel het nodige aan de foto’s verbeterd worden.

Simpel

Dus eigenlijk is het allemaal heel simpel : zorgen dat je klanten krijgt naar je winkel (webpagina) en er voor zorgen dat het assortiment op orde is en bovendien aantrekkelijk is uitgestald. Dus eigenlijk niets nieuws onder de zon vergeleken bij de fysieke winkel. Bij Icolori hoeft u echter niet naar een fysieke winkel. Bekijk alle Icolori producten op onze site.

 

http://www.icolori-hangmatten.nl/