PR Content Marketing
Image default
Artikel marketing

Ecologische kleding in Nederland geproduceerd

Ecologische kleding is kleding wat duurzaam is voor de natuur. Dit betekent dat de planten waar het stof mee gemaakt niet met chemicaliën mogen worden bewerkt. Het is ook nog eens beter voor het milieu, omdat de bodem dan niet wordt vervuild door giftige stoffen. Door ecologische kleding te kopen is er ook een minder grote ecologische voetafdruk die achter wordt gelaten. Dit betekent dat er minder voor opgeofferd wordt, en er minder afvalstoffen/giftige stoffen worden achtergelaten in de natuur, dit is dus beter voor het milieu. Ecologische kleding wordt steeds populairder, dit komt omdat mensen het inzien dat ze iets voor het milieu moeten doen, de kleding is wel wat duurder dan andere soorten kleding, maar dit komt doordat de andere kleding zo goedkoop mogelijk worden geproduceerd en dat is in dit geval niet zo.

Kleding is in de meeste gevallen voor een groot deel uit katoen gemaakt. Kleding wordt gebruikt om onder andere het lichaam warm te houden en te beschermen. Katoen groeit aan een katoenplant. Ook wordt er kleding gemaakt van wol. Wol komt van schapen af. Wol laat een kleine ecologische voetafdruk achter, omdat een schaap elk jaar kan worden geschoren en in de meeste gevallen een goed leven lijd. Een ander woord voor ecologisch is biologisch. Zoals al eerder gezegd is het een vorm waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met het milieu en dierenwelzijn. Bij biologische landbouw wordt er streng gecontroleerd of de regels wel worden na geleefd. Deze regels hebben betrekking op de omgang met bestrijdingsmiddelen (of verboden), het gebruik van kunstmest, het gebruik van genetische gemodificeerd organismen. Het stelstel van eisen is vast gelegd en wordt dus streng gecontroleerd.

Ecologische kleding komt van een biologische landbouw of veehouderij. De kenmerken van een biologische landbouw: het idee dat het natuurlijke bodemleven de vruchtbaarheid van de grond verhoogt en dat dit leven beïnvloed kan worden in positieve zin door gebruik van bijvoorbeeld compost en mest, in negatieve zin door het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en zware machines die de grond verdichten. Daarnaast proberen de meeste methoden zo min mogelijk milieuschade aan te richten. Biologische katoenteelt wordt in ten minste 8 Afrikaanse landen geproduceerd. De eerste was het Egyptische SEKEM, dat in 1990 begon met de experimentele teelt van biologische katoen om de regering ervan te overtuigen dat katoenteelt zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Het grootste deel van het katoen komt uit Centraal-Amerika 90%, daarna uit Zuid-Amerika 8%, en als laatste uit het Arabisch Schierland en uit India en Pakistan 2%.

http://www.shirtsenzo.nl/horeca-kleding/