E-learning expert voor de zorg

Omgaan met dementie en agresse: 2 actuele topics in de zorg

Dementie is een groeiend probleem in Nederland, mede door de verdere vergrijzing in Nederland. Helaas kennen we bijna allemaal wel iemand die een familielid heeft die aan dementie lijdt. Wie kent niet de ongemakkelijke situaties dat de kinderen van school gehaald moeten worden, terwijl ze al volwassen zijn. Of dat hij of zij nog langs moeder wilt, terwijl de moeder al lang geleden overleden is. Maar ook agressie om de werkvloer kan voorkomen. Dan wel bewust of onbewust, is het vertandig om te weten hoe je moet omgaan met agressie en hoe je dit goed kunt ombuigen in een vreedzame oplosing. Om goed om te gaan met dit soort situaties zijn er gelukkig e-learning cursussen die je leren omgaan met dementie. Voor zorgverleners zijn dit soort cursussen enorm verrijkend en leerzaam, want het maakt hun werk ook een stuk prettiger. E-learningmade Easy ontwikkelt digitale leertrajecten die zeer betekenisvol en nuttig zijn voor zorgpersoneel in heel Nederland.

Omgaan met angsten bij dementerende mensen

Bij dementie kunnen ook angsten een rol spelen. Akelige beesten onder het bed, geesten die komen spoken en nog heel veel andere angsten. Natuurlijk (en jammer genoeg!) is er niet één antwoord dat alles oplost. Maar je inleven en meedenken met de zorgvrager zijn betere oplossingen dan het ontkennen en zeggen dat er niks aan de hand is. Bij angsten die terugkeren is het goed om in het zorgdossier te noteren wat de zorgvrager kalmeert. En als dat niet lukt en het heeft een impact op het dagelijks leven, dan is het goed om hier samen met andere zorgprofessionals in het MDO naar te kijken. Binnenkort kun je bij E-learningmade Easy de e-learning Omgaan met Dementie voor niveau 3/4 volgen. Daarin komen deze en andere onderwerpen aan de orde. Klik op de button als je interesse hebt in deze e-learning. We houden je dan op de hoogte!

Meer over de #1 in e-learning voor de zorg: Elearningmadeeasy

E-learning expert sinds 2001 Hedwig helpt organisatie e-learning succesvol te implementeren & ontwikkelen. Ze heeft diverse organisaties ondersteund bij online leervraagstukken, zoals e-learning ontwikkeling en aanschaf van leerplatforms. Zo ontwikkelde ze de e-learning ‘Stof genoeg’ in samenwerking met Vilans. Andere klanten zijn: Vivium, Amaris, Nederlands Jeugdinstituut, Inovum, Philadelphia Zorg, Reinaerde. Ook ontwikkelde ze e-learning modules en toetsen voor Noordhoff Uitgevers en ThiemeMeulenhoff. Daarnaast is Hedwig Schlötjes-Belle auteur van hèt praktijkboek in de thuiszorg ‘Stof genoeg’ (meer dan 100.000 exemplaren verkocht). Samen met Vilans ontwikkelde zij e-learning op basis van deze publicatie. Deze e-learning ‘Stof genoeg’ is inmiddels succesvol uitgevoerd in diverse organisaties bij bijna 1000 medewerkers. Benieuwd hoe Hedwig JOU kan helpen e-learning succesvol te implementeren & ontwikkelen?

https://elearningmadeeasy.nl/