PR Content Marketing
Image default
Marketing strategie

Communicatietraining voor de zorg

Communicatie in de zorg verbeteren

Omgaan met agressie in de zorg. Het is een onderwerp wat veelvoudig aan bod komt in het nieuws. In combinatie met dementie en andere zorg gerelateerde problemen komt er meer druk op de zorg.

Helaas is dementie is een groeiend probleem in Nederland, mede door de verdere vergrijzing in Nederland. En we kennen bijna allemaal wel iemand die een familielid heeft die aan dementie lijdt. Wie kent niet de ongemakkelijke situaties dat de kinderen van school gehaald moeten worden, terwijl ze al volwassen zijn. Of dat hij of zij nog langs moeder wilt, terwijl de moeder al lang geleden overleden is. Maar ook agressie om de werkvloer kan voorkomen. Dan wel bewust of onbewust, is het vertandig om te weten hoe je moet omgaan met agressie en hoe je dit goed kunt ombuigen in een vreedzame oplosing. Om goed om te gaan met dit soort situaties zijn er gelukkig e-learning cursussen die je leren omgaan met dementie. Voor zorgverleners zijn dit soort cursussen enorm verrijkend en leerzaam, want het maakt hun werk ook een stuk prettiger.

Vcare biedt trainingen voor uw medewerkers om vaardigheden bij te leren die bijdragen aan het beter en efficiënter leren communiceren binnen organisaties hoe ze beter kunnen omgaan met dit soort situaties. Bekijk ons aanbod trainingen voor de zorg.

Vcare academy voor betere communicatie in de zorg

De juiste kennis en deskundigheid, en met name het delen ervan en er zo gezamenlijk door te groeien, staan bij Vcare hoog in het vaandel.

Bij dementie kunnen ook angsten een rol spelen. Akelige beesten onder het bed, geesten die komen spoken en nog heel veel andere angsten. Natuurlijk (en jammer genoeg!) is er niet één antwoord dat alles oplost. Maar je inleven en meedenken met de zorgvrager zijn betere oplossingen dan het ontkennen en zeggen dat er niks aan de hand is. Bij angsten die terugkeren is het goed om in het zorgdossier te noteren wat de zorgvrager kalmeert.En als dat niet lukt en het heeft een impact op het dagelijks leven, dan is het goed om hier samen met andere zorgprofessionals in het MDO naar te kijken.

Bij Vcare bieden wij onze klanten een breed trainingsaanbod om te leren werken met Vcare connect platform om o.a. deze  belangrijke notities op de juiste manier te noteren bij de juiste patiëntdata. Buiten de reguliere applicatietrainingen, gericht op gebruikers en/of beheerders, hanteren wij een handig educatiekalender met landelijk georganiseerde sessies waar u zich voor kunt inschrijven.

{youtube}}

Soorten zorgtrainingen bij Vcare

Gedurende het jaar bieden we diverse trainingen die gebruikers van Vcare connect effectiever kunnen laten werken. Een korte opsomming van enkele van onze trainingen:

Noodscenariotraining

Altijd handig én belangrijk zijn trainingen die een noodscenario fictief neerzetten, zodat geoefend kan woden met alle beschikbare oplosssingen met betrekking tot bereikbaarheid.

Opfristraining

Met het dagelijks gebruik van onze Vcare tools kan het zijn dat u lang niet alles haalt uit onze tools om efficiënt én effectief in de zorg te werken. Met onze opfris training stellen we u weer scherp om meer te kunnen doen in minder tijd.

Beheerderstraining

Leer tijdens deze training de juiste instelmogelijkheden van diverse applicaties die uitgebreid aan bod komen.

Zorg op maat voor de patiënt

Bij Vcare weten we maar al te goed dat voor ieder patiënt zorg op maat geboden moet worden. Daarom zijn we grote voorstander van het samenbrengen van de juiste kennis en deskundigheid, en met name het delen ervan om zo gezamenlijk het zorgproces eenvoudiger en toegankelijker te maken. Alles ten behoeve van betere communicatie in de zorg!

 

 

 

https://www.vcareconnect.nl/