PR Content Marketing
Image default
Business

De aankoop van een auto

Heeft u uw droomauto gevonden? Of is het hoog tijd om een nieuwe auto aan te schaffen? Bij de aankoop van een auto komen veel zaken kijken. Een auto gaat gemiddeld zo’n 18 jaar mee. De aanschaf van een auto is dus een belangrijk moment, want u wilt er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. In deze blog vertellen wij u alles waar u rekening mee dient te houden op het moment dat u een nieuwe auto gaat aanschaffen.

Kenteken op naam zetten

Als u een nieuwe auto of tweedehands auto gaat kopen, moet u ervoor zorgen dat het kenteken op uw naam komt te staan. Dit wordt ook wel overschrijven genoemd. Let op! U mag tot 14 dagen na de tenaamstelling zonder kentekenbord de weg op in Nederland. Hierna dient u in bezit te zijn van een kentekenplaat en deze altijd bij u te hebben.

Persoonlijke lening afsluiten

Indien u de auto niet geheel uit eigen kosten kunt financieren, kunt u overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat er een vaste looptijd geldt, waardoor u precies weet wanneer u van de lening af bent. Daarnaast is de rente vooraf bepaald waardoor u iedere maand een vast bedrag betaald.

APK regelen

Als u het kenteken van de auto op uw naam heeft gezet, dient u een APK-goedkeuring te regelen. Er zijn verschillende momenten waarop een auto een APK keurig nodig heeft. Zorg ervoor dat uw auto op de juiste momenten wordt gekeurd. Als u rijdt zonder geldige APK riskeert u een boete van de politie of RDW.

Verzekeringen

Denk bij de aankoop van een auto ook aan de verzekeringen die afgesloten moeten worden. U dient in ieder geval een WA-verzekering af te sluiten. WA staat voor wet aansprakelijkheidsverzekering. Een WA-verzekering kunt u bij de meeste verzekeraars afsluiten. Daarnaast kunt u ook overwegen om een all-risk verzekering voor uw voertuig af te sluiten. Met een all-risk verzekering bent u optimaal verzekerd. Het is hierbij van belang dat u de maandlasten afweegt tegenover de gevolgen van eventuele schade.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD. 

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/